Zout speelt Zout (2014)


Wat trek je aan als je na zeven jaar weer met je hele gezin op tv komt? Een konijnenpak of toch maar je astronautenpak? Of vlucht je liever naar Saturnus of een dartstoernooi in Engeland?

Zout speelde op 5 oktober drie eigen scenes in een kleinschalige, intieme setting. De reacties van het publiek waren groots! Zout speelt Zout was een theatrale enscenering van drie theaterscenes die door Zouters geschreven zijn. Deze scenes waren al eens gelezen tijdens de Week van de Amateurkunst in 2013, maar we vonden ze zo geslaagd (al zeggen we het zelf) dat we ze graag theatraal geënsceneerd aan ons publiek wilden laten zien.

Spel: Ans Rekers, Chris Boots, Lisa van Ginneken, Julia van Steennis
Tekst: Ans Rekers, Lisa van Ginneken, Julia van Steennis
Regie: Esther Eij
Fotografie: Niels van Ginneken, Guido Rekers

 

Scene 1: Wat je zegt ben je zelf


Tekst: Lisa van Ginneken
Spel: Ans Rekers, Chris Boots, Julia van Steennis

De moeder van de tienjarige Max is het zat dat haar zoon op school gepest wordt en niemand er iets tegen doet. Ze heeft aangifte gedaan tegen de pestkoppen en daarmee veel media aandacht gekregen. Ze is trots op haar daadkracht, maar heeft ze haar zoon daarmee eigenlijk wel geholpen?

Scene 2: Up


Tekst: Ans Rekers
Spel: Chris Boots, Lisa van Ginneken

Elke zeven jaar doen Thijs en zijn familie mee aan Up, een documentairereeks voor de televisie. 21-Up is inmiddels al weer bijna zeven jaar geleden. Wat brengt de seven-year-itch deze familie voor de komende Up?

Scene 3: Sjaak en Bennie


Tekst: Julia van Steennis
Spel: Ans Rekers, Julia van Steennis, Lisa van Ginneken, Chris Boots