Weleens gedacht aan Othello’s moeder? (2013)

‘Sommige ouders zullen apetrots zijn dat hun zoon gaat vechten voor het vaderland, ik was dat helemaal niet’.

  • Afgestofte versie van een al duizend keer eerder verteld verhaal
  • Oorlog door de ogen van het thuisfront
  • Moederliefde, verdriet, schaamte, verraad

Othello, een van de grote tragedies van Shakespeare, gaat over oorlog, maar nog meer over relaties en de bijbehorende emoties. De hoofdpersonen worden gedreven door liefde, jaloezie en haat. Generaal Othello is tot over zijn oren verliefd op de mooie Desdemona. Als Othello zijn luitenant kiest en op missie vertrekt, wordt hij door Jago aan het twijfelen gebracht over Desdemona’s trouw.

Deze eigentijdse bewerking van Othello, door de ogen van het thuisfront, brengt het klassieke en het hedendaagse strijdtoneel samen: de wanhoop en onmacht van de achterblijvers is van alle tijden. In Weleens gedacht aan Othello’s moeder?‘ kijken de familieleden met schaamte, verdriet en ongeloof terug op deze periode in hun leven. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Had een van hen de loop van de geschiedenis tijdig kunnen ombuigen?

Spel: Dennis de Bont, Chris Boots, Brigitte Buissink, Monique van Esch, Eric Fiolet, Roshan Fazili, Erik van Ginneken, Silke van Kamp, Isabelle Los, Judith Peters, Julia van Steennis,Mees van Stiphout Regie/bewerking: Leoni van Veen

  • Amsterdam
    14, 15, 16 maart 2013
  • Alkmaar
    4 april 2013

Bekijk de trailer! Theatergroep Zout op Youtube