5 x HW (2016)

5 Amsterdamse amateurgroepen spelen in de TA-set van ‘Husbands and wives’ 

Vijf Amsterdamse amateurgroepen speelden in het toneelbeeld hun antwoord op de voorstelling Husbands and wives van Toneelgroep Amsterdam. Na een eerder succesvol project rond Othello daagde Toneelgroep Amsterdam de amateurwereld opnieuw uit om met elkaar een eigen(zinnige) bewerking te maken. Geïnspireerd op de aanstekelijke voorstelling Husbands and wives van Toneelgroep Amsterdam naar de beroemde film van Woody Allen.

Vijf invalshoeken, één stuk

Theatergroep Troost, Theatergroep Zout, Tokodrama, Toneelgroep Dirk en Toneelgroep Venster gingen de uitdaging aan. Zij maakten eerst elk hun eigen bewerking en voorstelling. Uiteindelijk werden die vijf verschillende invalshoeken door een theatermaker van Toneelgroep Amsterdam gemonteerd tot een meeslepend en gevarieerd spektakel.

H&W van Zoutfilmrol-goed

In de bijdrage van Zout speelden: Jan-Willem Grandia, Ruud Lok, Ans Rekers, Julia van Steennis, Alden Susa en Ilke Turpijn.
De regie en tekstbewerking is van Mariken Bijnen

Dit keer houden we ons niet bezig met grote wereldse thema’s maar is het de geniale alledaagsheid die ons fascineert. Hoe een ogenschijnlijk nutteloos kwartiertje tussen film en avondmaal je gemoedstoestand een jaar later nog kan beroeren. Hoe overbewust-zijn tot blinde vlekken kan leiden.
De ene relatiebreuk gaat over in een nieuw huwelijk terwijl de andere zijn passie inruilt voor een buffer tegen de eenzaamheid. En dat allemaal tussen neus en lippen door. Want we gaan zo gewoon wat eten toch? Ja leuk! Nog iemand iets drinken?

Waar en wanneer?

Op zondag 2 oktober was deze unieke voorstelling twee keer te zien: ’s middags om 15:00 uur en ’s avonds om 20:00 uur. In de Amsterdamse Stadsschouwburg.

 

logo_Logo TA tekst JPEG