Scènes uit een huwelijk (2011)

Ik denk gewoon dat jij en ik van elkaar houden. Op een aardse en onvolmaakte manier. Hier, midden in de nacht, in een donker huis, ergens in de wereld, zit ik met jou in mijn armen. En ik in de jouwe.
Denk je dat ik van je hou?
Misschien wel. Maar als we er te lang over door zeuren, dan geeft de liefde het op.

Johan en Marianne zijn al tien jaar gelukkig getrouwd. Ze hebben het prima voor elkaar: twee kinderen, allebei een succesvolle carrière en een goede band met vrienden en familie. Achter deze perfecte façade beginnen zich kleine oneffenheden te vertonen. Scène na scène ontvouwt zich de ware aard van de relatie. Eerst halve waarheden, leugens, dan bedrog en pijn. Ze laten elkaar niet los. Niet in het heetst van de strijd en verdriet, niet in de zoektocht naar onvoorwaardelijke, eerlijke liefde.

Scènes uit een huwelijk werd al in 1974 door Ingmar Bergman geschreven. Het tijdloze scenario heeft regisseur Ivana Kurelja geïnspireerd tot een eigen, kortere bewerking. Zij is er daarbij in geslaagd de belangrijkste elementen uit het huwelijk van Johan en Marianne te behouden en heeft daarnaast een aantal heel eigen ingrediënten toegevoegd.

Spel Chris Boots, Brigitte Buissink, Eric Fiolet, Jaap Lisser, Isabelle Los, Judith Peters, Margriet Posthoorn, Ans Rekers en William van Zanen Regie Ivana Kurelja