Training improvisatie Marijn Moerman

Improvisatie! De ultieme hier-en-nu-ervaring. Vier avonden over oplettendheid, spelaanbod, opbouw van dramatische lijnen, fysieke aanwezigheid en associatievermogen.

Marijn Moerman gaat werken vanuit Viewpoints, een methode om te kijken naar alle beslislagen van de performancekunst. Denk hierbij aan emotie, houding, tempo, herhaling of mise-en-scène. In deze methode gaan we alle lagen langs, zodat je bewust wordt van waar je als acteur kunt handelen, en welk effect dat heeft op het verhaal. Op die manier krijg je houvast in een scène die je ter plekke improviseert: als je het even niet meer weet, loop je gewoon weg, of herhaal je een zin, zodat het verhaal weer een nieuwe impuls kan krijgen.

Het is een vrij fysieke en associatieve vorm, waarbij je aan het begin de losse ingrediënten maakt, die later, als het goed is, je verhaal vormen. Je kunt bijvoorbeeld in het begin een houding introduceren die later in een scène betekenis krijgt. Het is theater uit het niets, je krijgt geen kader of plot, alles wordt ter plekke verzonnen. Uiteindelijk improviseer je met je groep een stuk van 30 minuten.

Theatergroep Zout heeft Marijn gevraagd deze training te geven, in plaats van de twee workshops die we normaal gesproken in mei/juni organiseren. We kennen Marijn van een hele leuke workshop die ze bij ons gaf en van de locatietheatervoorstelling Square Stories die zij vorig jaar bij ons regisseerde, waar we veel plezier aan hebben beleefd en erg positieve reacties van kregen op de voorstelling. We verheugen ons dan ook op deze volgende samenwerking.

Er is plek in deze training voor 8 tot 12 personen.

Enthousiast?
Meld je aan door een e-mail te sturen naar info@theatergroepzout.nl

Wanneer?
4 dinsdagavonden: 8, 15, 22, 29 mei. Starttijd om 19.30 uur

Waar?
Amsterdam Zuid

Kosten
€ 80,- (als Zoutspeler krijg je 10% korting)