Toneelcursus Mariken Bijnen

Na de zeer succesvolle voorstelling Voorbij in het decor van de dingen die voorbijgaan op 28 januari organiseert regisseur Mariken Bijnen in samenwerking met Theatergroep Zout een nieuwe toneelcursus. De cursus bestaat uit 10 lessen en is zo opgebouwd dat deze geschikt is voor amateurspelers van elk niveau. Iedereen is dus welkom.

Wat ga je leren?
Elke week behandelen we een thema over de basis van acteren. Dit thema bekijken we vanuit verschillende perspectieven, waarbij je kennismaakt met methodes voor beginners, oplopend naar de meer gevorderden technieken. Een heel breed uitgezette cursus dus, waarbij iedere speler zijn/haar hart kan ophalen.

Oefenen op de vloer
Concreet gezien betekent dit dat we elke les starten met het leggen van een goede basis die bestaat uit technische oefeningen en veel tips & tricks waarmee we vervolgens de vloer op gaan. Je gaat dus meteen veel in de praktijk brengen, waarbij je tijdens het oefenen veel leert van elkaar. Het tweede deel van de les gaan we de diepte in met meer professionele technieken. De thema’s waarmee we aan de slag gaan, zijn onder andere geloofwaardigheid, noodzaak, inleving en verbeelding, tekstbehandeling, personageonderzoek, obstakels, het vermijden van cliché’s en loslaten. En bij dit alles staat spelplezier voorop!

Afsluitende presentatie
We sluiten de reeks af met een presentatie voor eigen publiek. Je brengt dat wat je geleerd hebt dus meteen in praktijk, zodat je snel vertrouwd kan raken met de technieken en deze hierdoor op natuurlijke wijze mee zal nemen naar je volgende toneelervaringen.

Enthousiast?
Meld je snel aan door een mailtje te sturen naar mail@marikenbijnen.nl

Wanneer?
Donderdagavond 19:00 – 21:30 uur

22 mrt, 29 mrt, 5 apr, 12 apr, 19 apr, 26 apr, 17 mei, 24 mei, 31 mei, 7 juni, 14 juni (openbare les)

Waar?
Tugelaweg 85, Amsterdam  http://www.tugela85.nl

Kosten
€210,- voor 10 lessen en 1 openbare les

Als je al eerder hebt meegedaan aan een productie van Theatergroep Zout onder regie van Mariken krijg je 10 procent korting. Wees er snel bij, want er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar!