Spellessenreeksen Mariken Bijnen

Goed nieuws! Na een zestal regies en meerdere workshops organiseert Mariken Bijnen in het voorjaar 2018 in samenwerking met Theatergroep Zout twee spellessen-reeksen: een voor beginners en een voor gevorderden.

Schrijf je nu in via http://marikenbijnen.nl/?page_id=164

Als je al eerder meegedaan hebt aan een productie van Theatergroep Zout onder regie van Mariken krijg je 10% korting. Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar!

Spellessenreeks 1: Beginnerscursus voor volwassenen

Deze cursus voor de beginnende speler zit boordevol tips & tricks om je een stevige zet te geven naar spelen op toneel. Elke les zal Mariken een onderwerp behandelen over de basis van acteren. Voorbeelden zijn: aanwezigheid en energie op toneel, tekstbehandeling, stemtechniek, inleving en verbeelding, mise-en-scène, persoonlijk en fysiek engagement, personageonderzoek, obstakels en vermijden van clichés, loslaten en spelplezier! De lessen worden afgesloten met een openbare les, waarin je een eerste ervaring kunt opdoen met spelen voor (eigen) publiek.

Wanneer

donderdagavond van 18:30-20:30 uur op 22 mrt, 29 mrt, 5 apr, 12 apr, 19 apr, 26 apr,
17 mei, 24 mei, 31 mei, 7 juni, 14 juni (openbare les)

Voor wie

De beginnerscursus is voor iedereen die (een eerste) ervaring wil opdoen met acteren. Leeftijd vanaf 18 jaar.

Spellessenreeks 2: Gevorderdencursus voor volwassenen

Deze cursus is bedoeld voor de amateur of semiprofessionele speler met al enige acteerervaring, die graag een verdiepingsslag wil maken. In deze lessen maken we gebruik van verschillende professionele acteertechnieken, zoals de Chubbuck-techniek en de Mark Travis-techniek, alsook van Marikens eigen ervaring als professionele actrice.
We behandelen onder andere overkoepelend doel, subdoel en scène-doel, obstakels, substitutie en innerlijk doel. Het streven is een stevige organische en persoonlijke expressie te vinden voor jou als speler, die je in de toekomst zelfstandig kunt inzetten. De lessen worden afgesloten met een openbare les, waarin je deze ervaring meteen kunt toetsen aan (eigen) publiek.

Wanneer

donderdagavond van 20:30-22:30 uur op 22 mrt, 29 mrt, 5 apr, 12 apr, 19 apr, 26 apr,
17 mei, 24 mei, 31 mei, 7 juni, 14 juni (openbare les)

Voor wie

De gevorderdencursus is voor diegene die al een aantal jaar ervaring heeft met acteren. Vertrouwd zijn met het spelen van een rol, mise-en-scène, aanwezigheid op toneel, tekst en stemgebruik is vereist. Leeftijd vanaf 21 jaar.

Algemene informatie over de spellessenreeksen

Kosten

€210,- voor 10 lessen en 1 openbare les, maximaal 12 deelnemers per cursus

Waar

Tugelaweg 85, Amsterdam http://www.tugela85.nl

Inschrijven en info

http://marikenbijnen.nl/?page_id=164